logo

Okulumuz 1978 yılında Ekin Mahallesinde Ekin İlkokulu olarak 7 derslikle hizmete girmiştir. Bölgemizdeki hızlı nüfus artışı nedeniyle, bir süre sonra okulumuzun fiziki olanakları ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. Ankara´daki kalpleri çocuk sevgisiyle dolu kendilerini eğitim öğretime adamış, bu konuda maddi manevi her türlü özveriye açık insanlarımızın oluşturduğu Çocuk Sevenler Derneği´nin katkılarıyla okulumuz ek binasına kavuşmuştur. 1992-1993 Eğitim Öğretim yılında 10 derslik, 1 salon ve idare odalarından oluşan, katı yakıt kaloriferli ısıtma sistemine sahip yeni binamız hizmet olanaklarımızı artırmıştır.

1993 yılında Valilik makamının onayı ile okulumuzun adı ´ÇOCUK SEVENLER İLKÖĞRETİM OKULU´ olarak değiştirilmiştir.

2009 yılında Ankara İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yeni binamız 2009-2010 Eğitim - Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Halen yeni binamızda eğitim öğretime devam edilmektedir.

Eski binamız 2011 yılında yapılan tadilatla 2011-2012 eğitim öğretim yılında Özkent Akbilek İş Okulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemi ile "ÇOCUK SEVENLER İLKOKULU" olmuştur. Okulumuz tam gün olarak eğitim vermektedir.